Support your local

Support your local

Door de crisis waarin we ons momenteel bevinden, kampen steeds meer ondernemers met een liquiditeitstekort. Zeker als de overheid haar financiële noodsteun op (korte) termijn drastisch zal inperken, zullen ondernemers noodgedwongen een beroep moeten doen op banken of andere partijen.

The Book Company BV heeft in samenwerking met GroupCard BV het Support Your Local concept ontworpen om ondernemers hierin te ondersteunen. Wij zetten een financiële structuur in de markt die ondernemers de mogelijkheid biedt om:

N

Zelf op een gemakkelijke manier geld uit de markt te halen;

N

Hun kansen op een financiering door een bank of andere partij aanmerkelijk te vergroten.

Wij bieden hen de VIP Discount Experience aan, een kaart waarmee consumenten gebruik kunnen maken van een fikse korting.

Hoe gaat het in zijn werk?

Uw vaste klanten (lees: ongeveer 10% van uw klantenbestand, waar u door de jaren heen een band mee hebt opgebouwd) kunnen 200 euro storten op een VIP Discount Experience Card. De komende tien keer dat zij bij u in de zaak komen, ontvangen zij 30 % korting op hun aankopen. De VIP Card mag uitgeleend worden aan derden en er mogen meerdere mensen tegelijkertijd van de kaart gebruikmaken. De VIP Card wordt dus ook als marketinginstrument ingezet. De klant is een ambassadeur van de detaillist geworden. Zijn introducees kunnen in de toekomst namelijk nieuwe klanten worden.

De 30% korting geldt op álle aankopen. Hoe hoger het aankoopbedrag gedurende de tien keer dat hij de zaak bezoekt, hoe hoger de winst is op zijn oorspronkelijke inleg. Bij een gemiddeld aankoopbedrag per winkelbeurt van € 67 heeft de klant door de 30% korting zijn inleg al terugverdiend.  

Een voorbeeld ter verduidelijking:

Bij een besteding in de zaak van € 100 is de korting € 30. Als dit tien keer het geval is, dan bedraagt de totale korting € 300, terwijl de inleg maar € 200 was. Een winst van 50%!

Door de structuur die wij hanteren wordt die inleg van de klant door externe financiers beschouwd als 100% eigen vermogen en niet als omzet. Omdat het eigen vermogen betreft, kan de ondernemer deze financiers benaderen voor het aangaan of de uitbreiding van een financieringsfaciliteit. Omdat het eigen vermogen in de zaak is toegenomen, zullen zij over het algemeen positief staan tegenover het verstrekken van een extra kredietfaciliteit.

Indien bijvoorbeeld 100 vaste klanten van de VIP Card gebruikmaken en een storting doen van € 200, is het vermogen van de ondernemer met €20.000 gestegen.

De structuur kan, indien goed toegepast, in dat geval op korte termijn een liquiditeitsverruiming van zo’n € 60.000 – € 100.000 opleveren. De staat heeft namelijk een garantie afgegeven aan banken van 75% van een afgesloten krediet. De kredietverruiming kan hierdoor oplopen tot vier keer de inleg op de VIP Card. Zo kan een ondernemer binnen korte tijd zijn bedrijf een financiële oppepper geven.

Omdat de inleg van de klant als eigen vermogen wordt beschouwd en niet als omzet, hoeft de ondernemer deze dus niet meteen als omzet te boeken. Hij krijgt hierdoor per prestatie de komende 10 winkelbeurten alsnog omzet en hoeft dus niet 10 keer voor niets te werken, omdat hij al upfront geld heeft ontvangen. Dat is bij een cadeaukaart of een andere vorm van kortingskaart wél het geval.

Naast de VIP Card ontvangt de ondernemer bovendien het Discount Experience pakket. Dit pakket bestaat uit een Masterclass van drie publicaties + een live Webinar, waarin alle voor externe financiers relevante informatie aan bod komt. Hiermee kan de ondernemer zijn financieringsaanvraag bij een bank of andere partij op de door hen gewenste manier voorbereiden en leert hij hoe hij zijn bedrijf het beste kan presenteren.

 

Kosten: De ondernemer betaalt de navolgende kosten:

N

VIP Discount Experience pakket ad € 500 ex btw (als drie van zijn vaste klanten van de Card gebruikmaken, heeft hij dit bedrag al terugverdiend)

N

Administratiekosten ad 5% door consument gestorte gelden.

Het voordeel voor alle partijen is evident.